Prosmi
Uw verhuurspecialist aan de Costa Brava
Home
Aanbod t/m 8 pers.
Aanbod > 8 p. (I)
Aanbod > 8 p. (II)
Tips + streekinfo
Contact
Uitgaan

De Costa Brava heeft een prachtige kustlijn en de bestemming biedt volop vakantieplezier voor jong en oud. Costa Brava betekent 'Woeste Kust' en ze strekt zich uit van de Franse grens tot aan Barcelona. Niet alleen zijn er grillige rotspartijen die de stranden van elkaar scheiden, ook de geschiedenis van dit gebied kan als woest gekenmerkt worden. Er zijn dan ook veel historische bezienswaardigheden te bezoeken, van de boeiende stad Barcelona tot aan hoog gelegen eeuwenoude kloosters.
Maar de Costa Brava is natuurlijk vooral een wereldberoemd zonnig vakantieparadijs. Denk bijvoorbeeld aan het swingende en bruisende Lloret de Mar. Hier liggen eindeloos veel bars, discotheken en restaurants en bovendien prachtige stranden zoals het "hoofd" strand van Lloret de Mar en het strand "Fanals".
Aan de Costa Brava zijn de stranden over het algemeen gezellig druk met alle denkbare faciliteiten. Natuurlijk zijn er ook stille baaien waar je vaak alleen met een boot kunt komen. Het zeewater aan de Costa Brava is over het algemeen erg helder en schoon.

Het uitgaansleven aan de Costa Brava is ronduit bruisend te noemen.
Met name in Lloret de Mar vind je een keur aan restaurants, bars en discotheken.
Erg gezellig voor jong maar ook voor oud!

De Costa Brava is zeer geschikt voor cultuurliefhebbers en niet in de laatste plaats door de aanwezigheid van de wereldstad Barcelona.
Maar ook door de Dalí-driehoek bestaande uit de plaatsen (Figueras, Cadaques en Pubol, de vele Middeleeuwse dorpen zoals Pals en Besalú en indrukwekkende kloosters

De Woeste Kust (Costa Brava) heeft een evenwichtig klimaat.
De zomers zijn warm, de temperatuur in juli en augustus kan oplopen tot 30 graden Celsius en niet zelden ver daarboven, en de winters zijn mild.
In de zomermaanden brengen de valwinden vanuit de Pyreneeën enige verkoeling maar het kan daardoor ook tijdelijk (verfrissend) regenen.
Ook in Barcelona kan het in de zomer flink warm worden met temperaturen ver boven de 25 graden (maar niet zo vochtig als het warme "vieze" weer in Nederland tijdens de zomermaanden).
In de wintermaanden ligt de temperatuur in het hele gebied rond de 15 graden Celsius.

Voor kinderen is een vakantie aan de Costa Brava een prima optie.
Ze kunnen zich de hele dag vermaken aan het strand. Even geen zin in het strand? Breng dan eens een bezoekje aan het waterpretpark "Waterworld" in Lloret de Mar.
U heeft de tijd van uw leven!

Home
Aanbod t/m 8 pers.
Aanbod > 8 p. (I)
Aanbod > 8 p. (II)
Tips + streekinfo
Contact