Prosmi
Uw verhuurspecialist aan de Costa Brava
Home
Aanbod t/m 8 pers.
Aanbod > 8 p. (I)
Aanbod > 8 p. (II)
Tips + streekinfo
Contact
Tossa de mar

Tossa de Mar is één van de vele badplaatsen aan de befaamde Costa Brava, het noord-oostelijke kustdeel van Spanje. Tossa ligt tussen de grens met Frankrijk en de populaire stad Barcelona in. Beiden liggen op ongeveer honderd kilometer van Tossa de Mar. Op een steenworp afstand vind je de populaire jongerenbestemming Lloret de Mar. Hoewel ze vrijwel naast elkaar liggen en de plaatsen beiden de toevoeging "de mar" hebben, lijken ze niet op elkaar. Authentieke Spaanse elementen zijn in Lloret minder te vinden dan in Tossa, waar de oude binnenstad met daarop de resten van de burcht en het formidabele uitzicht op het strand voor meer sfeer zorgen dan in de buurstad. Het toerisme in Tossa de Mar is dan ook veel meer gericht op gezinnen met kinderen en stelletjes. Jongeren zullen zich heus niet vervelen in Tossa, maar zullen meer vertier vinden in Lloret.

Tossa de Mar is geen grote plaats. Het dorp telt nog geen tienduizend vaste inwoners en het aantal hotelkamers en appartementen is niet zo hoog dat Tossa uit haar voegen barst in het hoogseizoen. Hier heerst vooral een gezellige drukte waarbij je niet direct in de gaten hebt dat deze badplaats al sinds halverwege de vorige eeuw wél tot de Spaanse massatoerisme bestemmingen behoort.

Er verschillende manieren om te reizen naar Tossa de Mar, waarbij we de meest voor de hand liggende op een rijtje zetten:

Per vliegtuig
Met het vliegtuig kun je vliegen naar Barcelona (ruim honderd kilometer ten zuiden van Tossa) of Girona (bijna veertig kilometer landinwaarts). Vluchten vinden plaats vanuit diverse luchthavens in Nederland, België en Duitsland.
Op Girona vliegt onder andere Transavia en prijsvechter Ryanair. Als je via Barcelona vliegt kun je ook met bijvoorbeeld KLM, Iberia of diverse low cost airlines vliegen. Deze tickets zijn vaak wel wat duurder dan via de goedkopere luchthaven Girona - Costa Brava. Vanaf het vliegveld van Girona heb je een busverbinding naar Tossa de Mar. Het aantal ritten is wel zeer beperkt.

Per auto
De afstand Nederland-Moraira is met de auto afhankelijk van de gekozen route en de vertrekplaats in Nederland ongeveer 1300 tot 1600 kilometer. De 2 belangrijkste routes zijn via Luxemburg-Metz-Lyon-Orange-Montpellier-Barcelona-Valencia via de A31, A7, A9 en AP7 of Lille-Parijs-Vierzon-Clermont/Ferrand-Narbonne-Barcelona-Valencia via de A1, A10, A71, A75, A9 en AP7. Beide routes leiden over tolwegen en kunnen in het hoogseizoen erg druk zijn. Probeer in het hoogseizoen vooral de zaterdagen te vermijden. Vooral op de zogenaamde zwarte zaterdagen is er veel ellende in de vorm van honderden kilometers files en veel ongelukken. Het laatste deel van de route, zodra je snelweg AP-7 verlaten hebt, is vrij bochtig.
De totale rit duurt exclusief tussenstops ongeveer 13 tot 15 uur. Op drukke dagen kan deze reistijd aanzienlijk verlengd worden.

Per touringcar
Er zijn verschillende reisorganisaties die georganiseerde busreizen naar Tossa de Mar aanbieden. Je bent dan inclusief het reizen naar de opstapplaats en de stops ongeveer een dag kwijt aan reistijd.

Per trein
Met de trein reis je het snelste eerst per TGV naar Perpignan. Deze reis duurt zo'n 11 uur. Vanaf Perpignan kun je binnen 2 uur naar Girona reizen per trein. Vanaf Girona zul je verder moeten reizen per bus of taxi naar Tossa de Mar.

Vluchttijd. Een rechtstreekse vlucht van Nederland naar Girona of Barcelona duurt ongeveer 2 uur tot 2 uur en een kwartier.

Reizen in Tossa de Mar Tossa de Mar is vrij klein en veel afstanden kun je te voet overbruggen. Voor wie niet wil lopen zijn er voldoende taxi's te vinden in het dorp. Busdiensten zijn er voor vervoer naar nabijgelegen plaatsen zoals Lloret de Mar, Blanes, Malgrat de Mar en Girona.
Het toeristentreintje (die eigenlijk geen trein is) kun je ook als vervoersmiddel gebruiken. 

Douane & documenten. Een geldig paspoort of identiteitskaart is vereist.
Het invoeren van alle soorten drugs is strafbaar.

Reisseizoen & klimaat. Tossa de Mar ligt in het noordoosten van Spanje. Dit deel van Spanje is in de zomer zeer aangenaam. De zon schijnt uitbundig en de temperaturen bereiken op veel dagen zomerse of tropische waardes. In vergelijking tot bijvoorbeeld de Costa Blanca (500 kilometer zuidelijker) of de Costa del Sol (zuiden van Spanje) is de kans op een regen- of onweersbui hier wel groter, ook in de zomermaanden.

Home
Aanbod t/m 8 pers.
Aanbod > 8 p. (I)
Aanbod > 8 p. (II)
Tips + streekinfo
Contact